Carménère, originally from Bordeaux is now being cultivated in significant quantities in Chile. Characterized by the presence of spicy notes, Carménère is the last of all our red grapes to ripen. It is aged for 10 months in French oak barrels before release.
On the nose heady notes of cedar, bacon fat, and graphite with just a hint of fresh lavender. In the mouth, an initial attack of black cherry, sweet tobacco and cinnamon gives way to just a touch of earthiness and ripe bell pepper.
Intense purple color with violet hues. The wine shows lively and vibrant, with notes of tobacco and spices. The typical green bell pepper note, characteristic of this variety, is well blended with spices from the barrel. On palate there is an equilibrium and a coherence with the nose; a sensation of volume, ripeness and soft tannins. An excellent representation of its origin.
Deep red with a garnet hue. Aromas reminiscent of black cherries, plums and dry leaves with a hint of green bell pepper are complemented with tertiary notes of chocolate and spice . This Carmenère is soft and plump, with supple tannins and good length.
Data sheetDeep red with a purple rim. Aromas reminiscent of are complemented with notes of dried plum, raspberry and tobacco. Gentle mouthfeel with low acidity and integrated tannins. Finishes medium long.
Data sheetDeep red with a garnet hue. Aromas reminiscent of black cherries, plums and dry leaves are complemented with notes of chocolate and spice from the French oak barrels the wine was aged in. This Carmenère is soft and plump, with supple tannins and good length.
Data sheetDeep red with a garnet hue. Aromas reminiscent of black cherries and Virginia tobacco are complemented with vanilla and spice from the French oak barrels the wine was aged in. This Carmenère is lively and fresh, with supple tannins and excellent length.
Data sheetDeep red with a garnet hue. Aromas reminiscent of black cherries and Virginia tobacco are complemented with vanilla and spice from the French oak barrels the wine was aged in. This Carmenère is lively and fresh, with supple tannins and excellent length.
Data sheetGranate profundo en color con una tonalidad de carmesí. En nariz, este vino exhibe embriagadoras notas a frambuesa, cedro y tocino con un toque de lavanda fresca.
En boca, notas a cereza roja, tabaco dulce y canela dando paso a un toque de pimiento maduro. Los taninos maduros y la fresca acidez se combinan para dar un buen balance y duración.
Violeta intenso en color. En nariz, este vino presenta marcadas notas a cedro, tocino y grafito con un toque de lavanda fresca.
En boca, notas a cereza negra, tabaco dulce y canela dan paso a un toque a terrosidad y pimiento maduro. Los taninos maduros y la fresca acidez se combinan para dar un buen balance y duración.
Violeta intenso en color. En la nariz, este vino presenta notas embriagadoras de pimienta negra, cerezo negro, con un toque de romero fresco. En boca, el toque inicial es de ciruela roja, tabaco dulce y luego la canela da paso a un toque de pimienta terrenal y madura. Los taninos maduros y la acidez fresca se combinan para dar un buen balance y duración.
Data sheetVioleta intenso en color. En la nariz, este vino presenta ricas notas de cereza negra, arándanos y romero fresco con solo un toque de pimienta negra. En la boca, un ataque inicial de ciruela roja, tabaco dulce y canela dan paso a un solo toque de pimienta terrenal y madura. Los taninos maduros y la acidez fresca se combinan para entregar un buen balance y duración.
Data sheetIntenso color violeta. En la nariz, este vino exhibe ricas notas a cerezas negras, arándanos y romero fresco, con un leve dejo a pimienta negra. En la boca, un ataque inicial a ciruela roja, tabaco dulce y canela dan paso a un leve toque terroso y a pimentón maduro. La madurez de los taninos se combinan con la fresca acidez para otorgarle y buen balance y prolongado final.
Data sheetRojo cereza negra, intenso.
Aromas a frutos rojos maduros y tonos especiados. Sutiles notas de ciruelas, confitura de arándano y cerezas. Pimienta negra, cacao, humo y mentol.
Una boca gustosa, de cuerpo medio, con buena fusión de las notas frutadas con la madera. Equilibrado y untuoso, con taninos suaves. Un final largo.